perjantai 19. helmikuuta 2010

Tontilla tapahtuu


Maanrakennus on edistynyt mahtavasti. Iltapäivästä pääsin jo peittelemään talon ja tallin pohjaa eristeellä. Pääsevät sitten perustajat maanantai aamusti heti hommiin ilman sen kummempia sulatussettejä.




Illalla kävin vielä maanrakentajan kanssa tekemässä katselmoinnin. Sekä talon, että autotallin pohjat oli saatu valmiiksi ja homma oli tehty huolella.

Tosin kun aikamme kävimme korkeuksia läpi, tulimme siihen tulokseen että autotallin pohja jää turhan alas. Pihaa jouduttaisiin leikkaamaan aika paljon, ja lisäksi tarvittaisiin jonkin sortin muuri tukemaan massa takapihalle. Ei välttämättä pahan näköinen sekään, mutta suurin syy 20cm nostamiseen oli tallin vieressä oleva sadevesikaivo. Jos pohjaa nostetaan, saadaan laskut kaivolle päin, muuten laskut kaivolta tulevat autotallille mikä ei välttämättä ole paras mahdollinen scenaario kun katselee näitä lumimassoja. Voi olla kaivo jos toinenkin vielä tukossa kun lumi alkaa sulamaan.






Tänään sitten maanrakentaja jatkaa täyttöä tuon 20cm verran, maksaahan se, mutta toivottavasti palkitsee valmiina. Pihaa joudutaan joka tapauksessa leikkaamaan tallin taka reunasta, mutta paljon vähemmän kuin näillä näkymin. leikkauksen jyrkkyyden puolesta selvitään luultavasti pengertämällä, eikä muurille ole tarvetta, ainakaan pakollista.








Maanantai aamuna sitten perustajat aloittavat oman urakkansa ja viikko yhdeksän on varattu lopuille maanrakennustöille. Liittymien vetoa ja sisätäyttöjä. Näillä näkymin ollaan jopa edelle aikataulua.

1 kommentti: